Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:211, Did:0, useCase: 3


Dažādu picu receptes

Ir daudz iemeslu, kāpēc izvēlēties pagatavot picu mājas apstākļos, pat ja jums kaimiņos ir picērija vai ātrās ēdināšanas restorāns. Pirmkārt, pagatavot picu ir pārsteidzoši vienkārši, un šis process sagādā daudz jautrības – īpaši bērniem patiks palīdzēt mīcīt mīklu un uzklāt pildījumu.

Nenoraidiet domu par paša ceptu picu tikai tādēļ, ka jūs biedē darbošanās ar raugu, gatavojot picas pamatni, – tas patiešām nav grūti un neaizņem daudz laika. Nepieciešamas tikai dažas minūtes, lai sajauktu sastāvdaļas un samīcītu mīklu. Tad, kamēr mīka uzrūgst, jums būs viena vai divas stundas laika, lai paveiktu citus darbus. Arī vairums pildījumu ir viegli un ātri pagatavojami.

Otrkārt, līdzņemamās picas vai tās, ko baudām picērijās, ir diezgan dārgas, bet pagatavot picu mājās ir samērā lēti. Galvenās sastāvdaļas – milti, sāls, raugs, tomāti un sarīvēts siers – nav dārgas un ir pieejamas visos lielveikalos. Papildiniet maltīti ar salātiem, un jūs būsiet lēti pagatavojuši sātīgu un garšīgu ēdienu ģimenei un draugiem.

Lai picas vienmēr izdotos labi, ir jātaceras tikai daži galvenie nosacījumi. Vislabākos rezultātus var gūt, ja picu pamatne spagatavošanai izmanto maizes miltus. Var lietot arī nebalinātos kviešu miltus, bet tad mīklas pamatne nebūs tik kraukšķīga.

Atklājiet picu pagatavošanas noslēpumus – no tradicionālām receptēm, kas radītas Neapolē, līdz mūsdienīgiem picu recepšu variantiem, kuri iecienīti visā pasaulē kopā ar Apgādā Zvaigzne ABC izdoto Karlas Bardi grāmatu "Picas"! Tajā atradīsiet vairāk nekā 50 recepšu viegli pagatavojamām un gardām picām- gan ar biezām, gan plānām pamatnēm, kā arī picas no pilngraudu kviešu miltiem un bez glutēna. Gatavās picas grāmatā attēlotas to dabiskajā lielumā.

Recepte no grāmatas: Pica Margarita

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Picas mīkla,
250 g konservētu tomātu savā sulā,
sāls,
svaigi malti melnie pipari,
120 g plānās šķēlītēs sagriezta ai sarīvēta mocarellas siera,
1 ēdamkarote olīveļļas,
svaigas bazilika lapas garnēšanai.

Pagatavošana:

1. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 250 grādiem.

2. Ietaukojiet picas cepamplāti (28 cm diametrā).

3. Ieklājiet sagatavoto picas mīklu cepamplātī.

4. Uz picas mīklas pamatne sizkārtojiet tomātus, atstājot neapklātu 1 cm maliņu isapkārt picai. Pārkaisiet ar sāli un pipariem. Uzlieciet mocarellas sieru.

5. Cepiet 10-15 minūtes, līdz pamatne kļūst kraukšķīga un zeltaini brūna un mocarellas siers kūstot veido burbulīšus un sāk apbrūnēt.

6. Ja vēlaties, nedaudz apslakiet ar olīveļļu un garnējiet ar bazilika lapām. Pasniedziet karstu.